Inštitut za neionizirna sevanja
Home » Inštitut za neionizirna sevanja Laboratoriju za biokibernetiko UL FE podelil priznanje za 30 let uspešnega sodelovanja

Inštitut za neionizirna sevanja Laboratoriju za biokibernetiko UL FE podelil priznanje za 30 let uspešnega sodelovanja

od blazv

Inštitut za neionizirna sevanja (INIS) je Laboratoriju za biokibernetiko (LBK) Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) podelil priznanje za tri desetletja uspešnega sodelovanja na področju razvoja in raziskav vplivov električnih in magnetnih polj (EMP) na biološke sisteme. Priznanje je direktor inštituta doc. dr. Peter Gajšek vročil predstojniku LBK prof. dr. Tadeju Kotniku in vodji raziskovalnega programa prof. dr. Damijanu Miklavčiču.
Začetki sodelovanja med skupinama INIS in LBK segajo v leto 1993, ko sta pod vodstvom dr. Gajška in dr. Miklavčiča začeli s skupnim izvajanjem ciljnega raziskovalnega projekta (CRP) »Posnetek stanja obremenjenosti okolja z elektromagnetnimi sevanji«. Odtlej sta skupini sodelovali pri uspešni izvedbi vrste domačih in mednarodnih projektov, v skupnem avtorstvu pa so objavili več kot 20 znanstvenih in strokovnih člankov in prispevkov na konferencah.
Več v novici na strani Fakultete za elektrotehniko.